EgenFirma

Visar resultat 1 till 2 av 2
 1. Snabbsvara på detta meddelandeSvara     #1
  Junior Member
  Medlem: Nov 2007
  Hallsberg
  2 inlägg
  Hej! Vill först tacka för ett bra och informativt forum.

  Jag har en rätt elementär fråga och skulle säkert kunna gräva fram svaret någon annanstans men om Ni kan hjälpa är jag mycket tacksam...

  Efter en längre tid av sjukskrivning har jag nu, efter eget initiativ, fått möjlighet att leda ett projekt för Sidas räkning. Projektet skall pågå i ett år och resultera i en konferens kombinerad med en mindre mässa.

  Enligt prliminär överenskommelse kommer jag att anlitas som extern konsult. Därmed förväntas jag väl agera som egenföretagare, dvs. fakturera Sida. Kan här tillägga att jag även har några andra projekt inom B2B och event-marketing som jag tänkte förverkliga parallellt, i mån av tid. Men hur som helst är min tanke att från Sida få ut en månadslön på runda 20 000 i månaden, efter skatt. Själva har de antytt att det är ett rimligt krav.

  Så, nu när jag sitter och gör en projektbudget har jag fastnat på punkten 'lönekstnader'... Om jag ska i egenskap av egenföretagare fakturera Sida på ett belopp som ger mig 20 000 i månaden i hand, vad blir det i brutto utryckt? För som egenföretagare skall jag väl själv betala in skatt (egenavgifter?) och kanske mycket annat?!?

  Tack på förhand!

 2. Snabbsvara på detta meddelandeSvara     #2
  sf
  sf är offline
  Senior Member
  Medlem: Okt 2006
  Stockholm
  455 inlägg
  För att säga något mer exakt krävs mer information, tex var du bor, ifall du är medlem i kyrkan, hur stor intäkt dina andra projekt ger...

  Men ifall man utgår ifrån att det här projektet är ditt enda skulle du för att täcka en lön på 20.000 i månaden + egenavgifter behöva fakturera ca 425.000 per år.

  Sen har du ju säkert lite kostnader som borde tillkomma (du kanske ska ha någon försäkring)...


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1